Lammkotlett med ljummen sallad och parmesansmör
4 personer
- 6-8 lammkotletter
- smör till stekning
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Parmesansmör
- 75g smör, rumsvarmt
- 3-4 msk parmesan, finriven
Ljummensallad
- tomater, både gula och röda
- 2 påsar färdig salladsblandning med rucola
- 1 knippe sparris
- 2-3 msk smör
- 400g skogschampinjoner
- 1/2-1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- god olivolja
Blanda smör med finriven parmesan. Forma en rulle i folie och lägg i kylen.
Dela tomaterna och blanda salladen.
Dela sparrisen i munsbitar och fräs dem nätt och mjuka i smör i ganska het panna tillsammans med skogschampinjonerna, hela eller delade. Salta och peppra.
Krydda och stek kotellerna lagom rosa i smör, krydda.
Blanda sparris och svamp med salladen, ringla god olivolja över och servera med kött och parmesansmör.
Till denna rätt rekommenderas Ante Barbera d'Asti med nummer 32335 på Systembolaget, ca 90 kr. Det ger en balanserande effekt till denna smakrika och smöriga maträtt.
Kommentarer
Skicka en kommentar