Laxtartar
4 portioner. 20 min.
- Finhacka 100g rökt eller gravad lax.
- Finhacka 100g rå skinn- och benfri laxfilé (får gärna ha varit fryst i 2 dygn).
Blanda ovan med: - 1 äggula
- 1/2 tärnat syrligt äpple med skalet på
- 2-3 msk finhackad gräslök
- 1 msk svensk senap eller hovmästarsås
Smaka av med ca 1 krm salt (beror på hur salt laxen är från början)
Denna rätt kan förberredas innan gästerna kommer och stå klar i kylen. Dock bör du ta fram den en stund innan serveringen så att smakerna träder fram ordentligt.
Till denna Laxtartar rekommenderas en halvtorr riesling till exempel:
Till denna Laxtartar rekommenderas en halvtorr riesling till exempel:
- Nummer 5844 på Systembolaget, FM Riesling, ca 70kr
- Nummer 7218 på Systembolaget, Dr L Riesling, ca 80kr
- Nummer 5810 på Systembolaget, Kloster Eberbach, ca 100kr
Kommentarer
Skicka en kommentar