Lövbiff med mozzarella och pasta
4 personer
- 400g lövbiff
- 400g aubergine i 0,5 cm skivor
- 1 msk olivolja till stekning
- 6 strimlade soltorkade tomater i olja
- 250g mozzarella i skivor
- 1krm salt (smaka av)
- 1krm svartpeppar (smaka av)
- 4msk basilika (smaka av)
Tillagning
- Sätt ugnen på 250°.
- Lägg ut aubergineskivorna och salta dem lätt.
- Låt ligga i ca 10-15 minuter så att en del av vätskan dras ut och ger bättre yta vid stekningen.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja och vänd köttskivorna hastigt i pannan. Flytta dem till en ugnsform och salta.
- Torka av aubergineskivorna ned hushållspapper. Stek dem gyllenbruna i olja och lägg dem omlott ovanpå köttet.
- Lägg på tomater och ost.
- Låt formen stå i övre delen av ugnen, 5-6 minuter tills osten börjar smälta.
- Strö över svartpeppar och basilikablad.
Servera med pasta. Man kan efter eget tycke spritsa över pastan med olivolja.
Kommentarer
Skicka en kommentar