Fläskfilé med lime och asiatisk sås
4 personer
- 600 g putsad fläskfilé
Marinad
- 1/2 msk honung
- 1/2 msk fisksås
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 5 salladslökar
- 2 skalade vitlöksklyftor
- 1 urkärnad röd chilifrukt
- 1/2 dl färsk mynta eller koriander
- 3 msk matolja
Sås
- 1 lime, rivet skal och saft
- 3 msk riven färsk ingefära
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 2 msk råsocker
- 1 finhackad röd chilifrukt
- 2 msk fisksås
Tillbehör
- 200 g sockerärtor eller sugar snaps
- 4 salladslökar eller 1/2 purjolök
Tillagning
- Kör ingredienserna till marinaden i en mixer.
- Lägg ner filén i en plastpåse, häll över marinaden, låt marinera i 2-3 timmar.
- Blanda alla ingredienser till såsen.
- Tag upp köttet ur marinaden, skrapa av marinaden men spar den. Torka köttet torrt.
- Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en ugnsfast form. Pensla med marinaden.
- Sätt in i ugnen (150 el 175 grader) och stek tills köttets innertemperatur når 65 grader.
- Låt köttet vila i 10-15 minuter i aluminiumfolie.
- Servera med ris.
Kommentarer
Skicka en kommentar