Sambal Oelek Ostburgare
4 personer
Ingredienser
Ingredienser
- Ca 500g Nötfärs
- 5 tsk Sambal Oelek (ta mer eller mindre efter smak. Jag kör ca 1 tsk per 100g färs)
- Salt
- Peppar
Smaka av att det är bra kryddat efter din smak. Det gör du enklast genom att steka en lite del av färsen och smaka på den. Korrigera kryddning om så behövs.
Stek hamburgarna så de får färg på båda sidor. Hamburgarna ska in i ugnen sedan så stek de inte klar. Sätt ugnen på 175 grader. När burgarna har fått färg lägger de i ugnsfast form och lägg på valfri ost. Låt de vara i ugnen tills osten har smällt.
Servera Sambal oelek ostburgarna på en bädd av sallad med en dressing av
- Majonäs
- Sambal Oelek
- Dijon Senap
Hur mycket av varje ingrediens bestämmer du enligt tycke och smak genom att smak av.
Sprinkla ut Kapris över tallriken.
Kommentarer
Skicka en kommentar