Pannbiff med lök (Plura)
En härlig klassiker som bör serveras med rårörda lingon. Personligen tycker jag man kan minska lite på ströbrödet då jag föredrar en "köttigare" pannbiff.
4 personer
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- vatten
- salt
- peppar
- 1 gul lök, skalad och skivad
- 1 röd lök, skalad och skivad
- buljongtärning
- japansk soja
Tillagning
- Lägg färsen i en stor bunke, tillsätt ägg och ströbröd.
- Salta och peppra.
- Tillsätt 1 dl mjölk och 1 dl vatten.
- Blanda samman allting med händerna, det ska bli en ganska lös smet. Tillsätt mer vatten om smeten känns för torr.
- Börja nu steka löken, den kan gå på svag värme under tiden du steker pannbiffarna. Vänd på löken då och då.
- Spola händerna i kallt vatten och börja rulla stora köttbullar och platta sedan till dem. Lägg dem på en skärbräda som spolats med kallt vatten, detta förhindrar att de klibbar fast.
- Hetta upp en stekpanna med smör, stek biffarna tills de har fin färg på båda sidor, häll 1 dl vatten i pannan och låt småputtra några minuter.
- Lyft ur biffarna och håll dem varma i ugnen på låg värme.
- Häll i ytterligare 1 dl vatten i stekpannan, smula i lite buljongtärning och några stänk soja, koka ihop något och smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp biffarna på ett serveringsfat och placera löken över.
- Servera med kokt potatis, lingonsylt och gurka.
Kommentarer
Skicka en kommentar