Carbonara med salami (Plura)
En snabb och enkel klassiker med twist. Var försiktig när ni river citronen så ni inte får med det vita under skalet för då blir det en besk smak. Jag hade ingen parmesan hemma denna gång så tog den ost jag hade vilket funkade bra men naturligtvis blir det bättre tryck med parmesanost.
4 - 6 personer
- 500 g pasta
- 200 g salami i bit, typ Milano
- 4 ägg
- 1/2 dl grädde
- 150 g riven parmesanost
- rivet skal från en citron
- svartpeppar
- salt
- hackad persilja
- olivolja
Tillagning
- Sätt på vatten med salt i till pastan.
- Vispa grädden med äggen, lägg i parmesanosten.
- Krydda rejält med (nymalen eller mortlad) svartpeppar.
- Riv skalet av en citron och tillsätt till äggsmeten.
- Salta försiktigt.
- Skär salamin i 4 mm skivor och skär sedan i stavar även de 4 mm breda. Halvera sedan stavarna.
- När pastan kokat färdigt, stek salamin hastigt i en stor stekpanna.
- Tillsätt pastan lite i taget och vänd om hela tiden.
- Vänd ner den hackade persiljan.
- Häll över äggsmeten och ta pannan av värmen.
- Blanda om ordentligt.
- Häll upp på ett stort serveringsfat eller på individuella tallrikar.
- Riv parmesanost över och krydda med mer svart peppar.
Enligt mig är mjölk den överlägset bästa drycken till denna rätt.
Kommentarer
Skicka en kommentar