Ostgratinerad chorizo med bönsallad
4 personer
- 4 chorizo
- 2 lökar
- 1 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 1 dl riven ost
- 2 burkar kokta bönor (à 400 g)
- 3 tomater
- 1 gul paprika
- 2 msk citronsaft
- 4 msk olivolja
- 2 msk hackade örter (t ex persilja, basilika och gräslök)
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala, dela och skiva löken, stek den i matfettet. Smaksätt med salt och peppar.
- Dela chorizon på längden, lägg korvhalvorna tätt i en ugnsfast form. Lägg på lök och ost.
- Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Häll av och skölj bönorna i ett durkslag.
- Skär tomaterna i tärningar.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar.
- Blanda citronsaft med olivolja och örter, smaksätt med salt och peppar.
- Blanda bönorna med grönsaker och citrondressing.
- Servera den ostgratinerade chorizon med bönsalladen.
Jag körde på lammchorizo som jag köpte på en gård på Gotland. Sedan använde jag en burk med bönsallad med matvete från Zeta.
Kommentarer
Skicka en kommentar