Parmalindad oxfilé med råstekt potatis och chili bearnaisesås
En mycket trevlig och god maträtt som är relativt okomplicerad att tillaga i allafall om man gör som jag i detta fall och fuskar med såsen. Ja, jag erkänner, jag köpte chili bea. Dock lovar jag att tillaga och lägg upp inom kort riktig hemgjord bearnaisesås.
4 personer
- 600 g oxfilé
- 8 skivor parmaskinka
- 12 medelstora potatisar
- smör
- salt
- peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Salta och peppra oxfilén och bryn den.
- Linda in oxfilén i parmaskinkan.
- Medan oxfilén är i ugn sköljer och skivar du upp potatisen. Jag brukar faktiskt aldrig skala potatisen dels tycker jag det är jobbigt och dels så sitter mycket av näring och fibrer i och precis under skalet.
- Stek potatisen i omgångar tills potatisen är mjuk och fin färg sedan häller du över den till ugnsfast form.
- När oxfilén är klar höj ugnstemperaturen till 225 grader.
- Värm potatisen i ugn till oxfilen är klar att servera.
- Stek oxfilén i ugnen till kärntemperaturen når 55 - 60 grader beroende på hur "rare" du vill ha den.
- Låt vila i folie i 10 - 15 minuter.
- Skär upp och servera med den råstekta potatisen.
Spännande en rätt som kan passa mig
SvaraRadera