Pasta med chorizo och tomatsås
En lite kryddstarkare variant av vanlig korv stroganoff. Enligt receptet ska det vara 2 st purjolökar men jag ansåg den var för mycket så jag använde bara en. Naturligtvis bestämmer du själv hur mycket purjo du vill ha i.
4 personer
- 280 g pasta
- 3 chorizokorvar, ca 300 g
- 2 purjolökar
- 1 förpackning (500 g) krossade tomater
- 1 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1/2 tsk salt
- 1/2 - 1 krm cayennepeppar
Tillagning
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär korven i slantar.
- Skölj, ansa och strimla purjolöken.
- Fräs korv och purjolök utan extra matfett i några minuter.
- Häll på krossade tomater och grädde och låt små koka i 5 minuter.
- Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Servera pastan med såsen och eventuellt en brödskiva.
Kommentarer
Skicka en kommentar