Torskfiléer i tomatsås
En mycket god och enkel torskrätt som jag serverade med dinkelspagetti och broccoli. Ett tips är att byta ut torsken mot 500 g skalade räkor.
4 personer
- 400 g torskfilé
- 2 röda lökar
- 1 msk rapsolja
- 3 msk tomatpuré
- 1 l vatten
- 1/2 citron
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 1 tsk basilika
- 1 msk fiskfond
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- vitpeppar
Tillagning
- Skala löken och skär den i tunna skivor.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken mjuk på medelvärme i ca 10 minuter.
- Blanda ner tomatpuré, vatten, citronsaft, kryddor, buljong och grädde.
- Låt småkoka i 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
- Dela torsken i mindre bitar och blanda ner i tomatsåsen.
- Låt småkoka på låg värme i 5-10 minuter (tiden är beroende på fiskbitarnas storlek).
- Servera.
Kommentarer
Skicka en kommentar