Fläskkarrégryta med tagliatelle
Detta långkok gör att fläskkarrén blir väldigt mör och saftigt. Kanske ingen rätt man ska göra om man är vrålhungrig eller har ont om tid men en grå och regnig höstdag är det härligt med en gryta som puttrar på i timmar och sprider en härlig doft i hemmet.
4 personer
- 800 g fläskkarré
- 1 stor gul lök
- 2 tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g krossade tomater
- 6 timjankvistar
- 1 rosmarinkvist
- 3 msk balsamvinäger
- salt
- peppar
- 4 portioner tagliatelle
- persilja
- olivolja
Tillagning
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Lägg fläskkarrén i en gryta med lock.
- Skär lök och tomater i grova bitar och lägga i grytan.
- Krossa vitlöksklyftorna och lägg de i grytan.
- Häll de krossade tomaterna, örterna och balsamvinägern över köttet.
- Salta och peppra.
- Lägg på locket och ställ in grytan i ugnen.
- Låt gryta stå i ugenen i 4 1/2 - 5 timmar.
- Koka tagliatellen.
- Drag isär köttet och plocka det i mindre bitar.
- Ta bort kvistarna från örterna.
- Blanda köttet med tagliatellen samt lök- och tomatblandningen i grytan.
- Smaka av med salt och peppar.
- Strö över rikligt med persilja och ringla över olivolja.
Till denna maträtt rekommenderas Zenato Valpoliciella Classico 2009, Veneto, Italien. Vinet har nummer 12385 på systembolaget och kostar 119 kronor. Detta vin passar bra till fläsk-, lamm- och nötkött. Det bör serveras vid cirka 16 - 18 grader.
Kommentarer
Skicka en kommentar