Pasta med fläskfilé och ädelostsås
Trevligt recept på en mycket smakrik pastarätt. Enkelt att tillaga och tar inte allt för lång tid.
4 personer
- 600 g fläskfilé
- 3 msk smör eller margarin
- salt och svartpeppar
- 1 lök
- 3 dl hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1 dl matlagningsgrädde 15%
- 140 g ädelost
- pasta
Tillagning
- Sätt ugnen på 150°C.
- Putsa och skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor.
- Bryn köttskivorna i 1 msk smör, krydda med salt och peppar.
- Lägg köttet i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen tills innertemperaturen når 72°C, ca 10 minuter.
- Skala och finhacka löken.
- Fräs löken i 1 msk av smöret.
- Häll på buljongen och matlagningsgrädden, koka sakta i ca 10 minuter.
- Skär osten i tärningar och vispa ner i såsen.
- Mixa såsen.
- Koka pasta enligt anvisningarna.
- Servera pastan med fläskfilén och ädelostsåsen.
Kommentarer
Skicka en kommentar