Senapssås
Ett mycket populärt recept på en fantastisk senapsås. Nästan så man vill sleva i sig såsen som soppa. Denna sås passar ypperligt till en rätt jag gjorde på högrev. Klicka här för det receptet.
4 personer
- 2 dl buljong från köttkoket
- 1 lök
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 msk vinäger
- 2 msk fransk senap eller 1 msk senapsfrön
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk olivolja
- peppar
- salt
Tillagning
- Skala och hacka löken.
- Fräs hacket i en kastrull i oljan. Löken ska bara bli mjuk och inte ta färg.
- Slå i vinet, vinägern och buljongen. Låt koka upp i 3 minuter.
- Krossa senapskornen lite slarvigt i en mortel eller lägg fröna i en plastpåse och banka dem lätt med en hammare.
- Sila bort löken.
- Koka ihop såsen tills den är rinnig som vaniljsås.
- Smaka av med salt, peppar, vinäger om det behövs mer syra. Kanske lite mer senap?
Kommentarer
Skicka en kommentar