Lingonsill

4 personer

  • ca 400 g inlagda sillfiléer
  • 1 dl lingon
  • 1 msk strösocker
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 st pressad eller finhackad vitlöksklyfta
  • 1 kruka hackad persilja
  • lite salt
Tillagning
  1. Rårör lingon med lite socker.
  2. Blanda crème fraiche och majonäs.
  3. Blanda i lingon och tillsätt vitlök.
  4. Smaka av med salt.
  5. Skölj och torka sillen. 
  6. Skär den i bitar och blanda ner den i smeten.
  7. Låt stå minst i några timmar, godast blir den efter ett dygn.
  8. Vänd i persiljan vid servering.

Kommentarer

  1. Låter riktigt gott. Här hemma har vi gjort wasbisill för första gången.
    God Jul

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Julköttbullar med julmust

Helstekt gös i ugn

Sommargurka (Plura)