Linssoppa
Man kan göra linssoppa utan potatis om man inte är så förtjust i potatis, dock blir soppan mycket matigare om man använder potatis. Jag serverade denna soppa med hembakat bröd samt på min dotters begäran keso och örtsalt.
4 personer
- 2 msk margarin, smör eller olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gul lök
- 2 potatisar
- 2 - 3 dl röda eller gröna linser
- 3 krm timjan
- 1 liter vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- ca 0,5 tsk salt
- ca 3 krm vit- eller svartpeppar
Tillagning
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Skala potatisarna och dela dem i tärningar.
- Fräs lök och vitlök i matfett i en gryta.
- Lägg i potatis och linser. Rör om och fräs i någon minut.
- Tillsätt timjan.
- Rör om.
- Tillsätt vatten och buljongtärning.
- Koka upp soppan.
- Koka linssoppan i 20 minuter för röda linser och 40 minuter för gröna linser.
- Tycker du soppan blir för tjock är det bara att tillsätta mer vatten.
- Smaka av linssoppan med salt och vitpeppar.
Kommentarer
Skicka en kommentar