Biff Rydberg (Per Morberg)
Biff Rydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar. Äggulan valde jag att servera i ett Grappaglas, lite snyggare och fräschare än direkt ur äggskalet.
4 personer
- 700 - 800 g oxfilé i bit
- 800 g (ca 8 - 10 st) potatis
- 4 msk rapsolja eller majsolja till stekning
- 50 g smör till stekning
- 2 gula lökar
- salt och nymalen peppar
- 4 äggulor
Tillagning
- Skala potatisen och skär den i centimeterstora tärningar.
- Råstek potatistärningarna i hälften av oljan och hälften av smöret i en stor stekpanna. Ställ åt sidan och håll potatisen varm.
- Skär köttet i lika stora tärningar som potatisen.
- Skala och finhacka löken.
- Fräs resten av oljan och smöret i stekpannan.
- Lägg i köttet och sedan löken. Rör inte om direkt utan låt köttet och löken vara tills pannan har fått upp värmen igen. Först då rör du om hastigt.
- Salta och peppra.
- Servera direkt med äggula.
Kommentarer
Skicka en kommentar