Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker
4 personer
- 500 g fläskfilé
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk smör
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk rosmarin
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk dijon senap
- 1/2 köttbuljongtärning
- 1 msk hackad persilja
Ugnstekta grönsaker
- 400 g potatis
- 600 grönsaker (t ex morötter, rödlök och squash)
- 2 tsk smör
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala potatis, lök och morötter.
- Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor.
- Lägg smöret i en långpanna och låt det smälta i ugnen.
- Ta ut långpannan, lägg i grönsakerna, krydda och vänd om.
- Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Skär köttet i skivor.
- Skala och hacka vitlöken.
- Bryn köttet i smör i en stekpanna.
- Krydda med salt, peppar och rosmarin.
- Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll över köttet i stekpannan.
- Smula i en halv buljongtärning.
- Låt det koka i några minuter.
- Strö över persilja.
- Servera med grönsaker.
Kommentarer
Skicka en kommentar