Hälsopannkaka
Näringsvärdet på detta recept är: 655 kcal, 70 g protein, 60 g kolhydrater och 15 g fett.
1-2 personer
- 1 st stort ägg
- 3 st stora äggvitor
- 250 g lättkesella (går även att använda Minikeso)
- 80 g havregryn (2 dl)
- 1 dl naturell lättfil
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- sötningsmedel och kanel efter tycke och smak
Tillagning
- Mix ihop alla ingredienser i någon minut tills du fått en jämn och fin pannkakssmet.
- Låt smeten stå och svälla i några minuter.
- Hetta upp en teflonpanna på medelvärme.
- Använd ett decilitermått och häll ett mått smet i pannan åt gången.
- Stek varje pannkaka någon minut på varje sida, så att de får fin färg.
- Servera pannkakorna med keso, frukt och bär.
Näringsvärde för ovan recept:
- Energi 655 Kcal
- Fett 15 g
- Protein 70 g
- Kolhydrater 60 g
Kommentarer
Skicka en kommentar