Biffstroganoff på högrev
Det stod i receptet jag använde som bas att såsen var så god att man vill slicka ren tallriken. Bollocks, tänkte jag. Sedan kom jag på mig själv sörpla i mig såsen från tallriken. Fan det är ju därför jag inte går ner i vikt, jag lagar för god mat. Som tur är använde jag mig av matlagningsgrädde med bara 5% fett.
6 personer
- 1 kg benfri högrev (kan även använda fransyska fast då får du byta namn på maträtten)
- 1 gul lök
- 3 köttbuljongtärningar
- 1 burk/förpackning krossade tomater 500 g
- 0,5 liter vatten (använd mer om det behövs)
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- Salt
- Peppar
Tillagning
- Putsa köttet och skär det i strimlor.
- Finhacka löken.
- Stek köttet i omgångar så det får fin färg och inte blir kokt.
- Stek löken.
- Häll i kött, lök, krossade tomater, buljongtärningarna och vattnet i en stor gryta.
- Låt puttra i 1,5 timmar eller längre om det krävs för att göra köttet mört. Känn på köttet det ska falla i sär lätt.
- Fyll på mer vatten under koktiden om det behövs så det inte kokar torrt.
- När köttet är mört slå i grädden och låt koka i 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blir det för simmigt kan du reda av med 1 msk potatismjöl med 1/2 dl vatten.
Jag serverade med broccoli men man kan så klart servera med ris.
Denna rätten var helt okej, smakade bra med kokt ris till.
SvaraRadera