Helstekt Entrecôte
Ett fantastiskt kött om man hittar en bra bit. Jag är lite löjlig när det kommer till fett och senor så synar köttet barnsligt noga innan jag köper. Lagar man till det i ugn som här så blir det riktigt mört och saftigt.
6 personer
- 1-11/2 kg Entrecôte i bit
- 2 msk olja
- 0,5-1 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1-2 tsk timjan
Tillagning
- Gnid in kryddorna runt om köttbiten med hjälp av oljan.
- Lägg köttbiten i en ugnsfastform som är ungefär lika stor som köttbiten.
- Stick in en köttermometer med spetsen så den hamnar i mitten av köttbiten.
- Stek i nedre delen av ugnen i 175° till 62° - 68°. Medium och 62° rekommenderas. Det tar ca 1 1/2 timme.
Jag serverade köttet med en sallad bestående av gul paprika, röd mangold och mâche.
Kommentarer
Skicka en kommentar