Helstekt fläskfilé med rosmarin
En mycket enkel och god variant på fläskfilé. Var inte rädd att krydda på ordentligt. Roligare att äta mat med mycket smak än tråkig smaklös mat. Kryddorna kommer inte hinna tränga in ordentligt i köttet utan ligger som en smakrik krispig yta utanpå filén, så som sagt var inte så försiktig med kryddningen. Jag serverade med råstektpotatis som jag rev peccorino ost över och en pepparsås till.
4 personer
- Ca 600 g fläskfilé
- Smör
- Rosmarin
- Salt
- Peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°.
- Putsa bort fett och hinner från filén.
- Sätt stekpannan på plattan och lägg i smöret. Sätt plattan på hög effekt.
- Hetta upp smöret och låt det bli gyllenbrunt.
- Lägg i filén och bryn köttet runt om i ca 3 minuter.
- Ta upp köttet och lägg det i en ugnsfast form.
- Krydda med färsk hackad rosmarin eller smula den torkade över samt salta och peppra.
- Sätt en termometer i köttet så att spetsen kommer i köttets mitt. Sätt in den från sidan.
- Stek tills innertemperaturen är 65-70°.
- Ta ut köttet och täck med folie. Låt det vila i ca 10 minuter innan du skär upp köttet.
- Servera med önskade tillbehör.
Kommentarer
Skicka en kommentar