Tonfisklasagne
Det här är en riktigt nyttig variant på en klassisk rätt som lasagne. Denna innehåller proteinrik tonfisk och fettsnåla produkter. Rätten innehåller 649 kcal, 54 g protein, 70 g kolhydrater och 17 g fett. Vill man kan man som jag gjorde göra den på fullkorns lasagneplattor så får man långsammare kolhydrater.
1-2 person
- 100 g färska lasagneplattor
Fyllning
- 1/4 gul lök
- 100 g tonfisk i vatten, avrunnen
- 100 g krossade tomater
- 100 g Mini Frâiche, 5% fett
- 1/2 tsk timjan
- 1/2 tsk basilika
- 1 krm salt
- 1/2 krm peppar
Ostsås
- 40 g smakrik hård ost, 10% fett
- 1 dl matlagningsgrädde, 4% fett
- Salt
- Peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°.
- Finhacka löken och blanda samman med resten av ingredienserna till fyllningen.
- Varva lasagneplattor och tonfiskblandningen i en ugnfast form.
- Riv osten och blanda samman med matlagningsgrädden, salt och peppar i en kastrull.
- Värm upp ostsåsen och rör om tills osten smält.
- Häll därefter ostsåsen över lasagnen i ugnsformen.
- Tillaga lasagnen i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Energi 649 Kcal
- Fett 17 g
- Protein 54 g
- Kolhydrater 70 g
Spännade att göra på tonfisk, jag gjorde en kanon god på lax.
SvaraRaderaDetta recept sparar jag
Det var helt ok men den blev inte så bildskön :-) Jag ska prova med lax också det låter riktigt bra.
SvaraRaderaJag uppdaterade receptet med näringsinnehållet.