Asiatisk köttgryta
En enkel och fantastiskt god gryta på fläskfilé. Det vita vinet gör att det blir bra sting i såsen som tränger in i köttet under de 30 minuter det puttrar i grytan under lock.
1 person
- 200 g fläskfilé
- 1 tsk honung
- 1 msk soja
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1 msk margarin
- 1 dl stark buljong
- 1/2 krossad vitlöksklyfta
- 25 cl vitt vin
Tillagning
- Putsa fläskfilén och skiva eller skär den i strimlor.
- Hetta upp matfettet i stekpanna och låt honungen smälta in. Bryn köttet i detta.
- Lägg över köttet i en kastrull.
- Häll buljongen över köttet. Krydda med vitlök, paprika och soja. Tillsätt vin.
- Låt köttet småputtra under lock på svag värme i 30 minuter tills köttet blir riktigt mört.
- Servera med ris.
Näringsvärde per portion:
- Energi 314 Kcal
- Fett 12,4 g
- Protein 41 g
- Kolhydrater 6 g
Jag valde att servera denna Asiatiska köttgryta med fullkornsris.
Kommentarer
Skicka en kommentar