Enkel Biffgryta
2-4 personer
- 500 g innan- eller ytterlår
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad gul lök
- 1 krm mejram eller timjan
- 2 dl köttbuljong
- 1 dl rödvin
- 500 g djupfrysta tinade grönsaker
- Salt
- Peppar
Tillagning
- Skär köttet i små strimlor och bryn det ganska rejält i en teflonpanna (du kan ha lite vatten i om du vill men det behövdes inte för mig).
- Lägg över köttet i en gryta. Salta och Peppra (jag kryddade på köttet under stekning).
- Tillsätt pressad vitlök, den finhackade löken och timjan eller mejram.
- Häll i buljongen och rödvinet.
- Låt köttet puttra på svag värme under lock i ca 1 timme.
- De sista 15 minuterna av koktiden kokas grönsakerna tillsammans med köttet.
Näringsvärde per 100 g
- Energi 178 Kcal
- Fett 2,4 g
- Protein 24 g
- Kolhydrater 11 g
Jag serverade med fullkornsris men potatis är ett annat bra alternativ.
Kommentarer
Skicka en kommentar