Pepparpizza
4 personer
Deg till fullkornsbröd
- 350 g fullkornsmjöl av vete
- 1 krm salt
- 15 g färsk jäst
- 15 g sojamjöl
- 2 dl ljummet vatten
Fyllning
- 1 msk olivolja
- 225 g finhackad lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 450 g skalade och hackade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 1 liten grön urkärnad och hackad chilipeppar
- 1 tsk grönpepparkorn
- salt
- svartpeppar
- 50 g mozarellaost i kuber
- ringar av grönpaprika
- 10 svarta oliver
Tillagning
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Rör ut jäst och sojamjöl i hälften av det ljumma vattnet.
- Låt stå på en varm plats i 5 minuter.
- Blanda mjöl och salt i en stor skål. Häll i jästblandningen, resterande delen av vattnet samt resten av mjölet.
- Rör ner vätskan i mjölet med en träslev. Knåda samman mjöl och vätska till en deg.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda tills den fått en mjuk yta.
- Låt degen jäsa övertäckt i en timme. Knåda degen igen.
- Kavla ut degen och klä en panna med den. Låt jäsa i 10 minuter.
- Grädda 4-5 minuter.
- Hetta upp oljan i en kastrull och låt löken och vitlöken puttra på mycket svag värme i 10-15 minuter. Tillsätt lite vatten om det behövs.
- Tillsätt tomater, tomatpuré, oregano, pepparkorn och chili. Låt det puttra i 15-20 minuter tills såsen har tjocknat. Smaksätt med salt och peppar.
- Bred ut fyllningen över pizzabottnen. Strö över osten. Lägg oliver och paprika överst.
- Grädda i ugnen i 35-40 minuter.
- Servera
Näringsvärde per portion
- Energi 323 Kcal
- Fett 5,9 g
- Protein 10 g
- Kolhydrater 60 g
Kommentarer
Skicka en kommentar