Lingonkolapaj med grädde
En relativt enkel efterrätt som är riktigt god. Det söta i kolan och sura i lingonen gör att det blir en riktig smakexplosion i munnen.
10 Personer
Pajdeg
- 125 g smör
- 2 msk strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 msk vatten
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl ljussirap
- 3 - 4 dl lingon
Tillagning
- Blanda ihop smör, socker och vetemjöl till en smet.
- Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop det till en deg.
- Tryck ut degen i pajformen.
- Låt den stå kallt i ca 30 minuter och grädda sedan pajskalet på 200° C i 15 - 20 minuter.
- Blanda grädde, socker och sirap, det koka på svag värme i ca 15 minuter.
- Lägg i lingonen och rör om, häll lingonkolan i pajskalet.
- Servera med kall vispad grädde.
Kommentarer
Skicka en kommentar