Köttfärslimpa med fetaost och kesella
Jag använde kvarg med 0,1% fett och fetaost med 10% fett för att hålla ner kalorierna men självklart kan du köra med högre fetthalt, speciellt om du kör en låg kolhydrat/hög fett diet typ LCHF.
8-10 personer
- 1 kg nötfärs
- 5 dl kesella eller kvarg
- 200 g fetaost
- 2 st ägg
- salt
- peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda ihop nötfärs, ägg, salt och peppar i en stor bunke.
- Blanda ihop kesella och fetaost i en separat bunke.
- Häll över fetaoströran i färsröran och blanda ihop.
- Forma två limpor på en plåt med bakpapper.
- Grädda i ugn i 40 minuter.
Näringsvärde per portion (beräknat på 10 portioner) köttfärslimpa
- Energi 216 Kcal
- Fett 10 g
- Protein 29g
- Kolhydrater 2 g
Severa med potatismos och lingonsylt.
Kommentarer
Skicka en kommentar