Timjan och vitlökspäckad kyckling med ugnsgrönsaker
4 personer
Kyckling
- 1 hel kyckling (à 2 kg)
- 1 kruka timjan
- 6 vitlöksklyftor
- salt och svartpeppar
- 12 potatisar
- 4 morötter
- 3 gula paprikor
- 4 rödlökar
- 6 tomater
- 7 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°.
- Klipp bort ryggbenet på kycklingen med en kraftig sax.
- Fläk ut kycklingen och lägg den med skinnsidan upp på ett ugnsgaller.
- Skär små snitt i skinnet här och där, stoppa in skalad krossad vitlök och rejäla kvistar av timjan under skinnet.
- Gnid in kycklingen med salt och svartpeppar.
- Skala och skiva potatis och morötter i 1/2 cm tjocka skivor.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar.
- Skala och skär löken i klyftor.
- Dela tomaterna i halvor.
- Koka upp potatis och morotsskivorna i hönsbuljongen. Häll det i en långpanna.
- Lägg på paprika, lök och tomater.
- Krydda med salt och peppar.
- Sätt in långpannan i nedre delen av ugnen, sätt gallret med kycklingen över så det droppar från kycklingen ner i grönsakerna.
- Stek kycklingen i ca 1 timme, grönsakerna är då också klara.
- Servera kycklingen med grönsakerna.
Kommentarer
Skicka en kommentar