Grillad Entrecôte med Hoi-Sinnudlar
En i mina ögon i stort sett komplett maträtt med smaker av sött, surt, salt som gifter sig i en skön harmoni. Nu stekte jag köttet så man kan höja rätten ett eller två snäpp till genom att grilla köttet på riktigt.
4 personer
- 250 g äggnudlar, blötlagda
- 1 påse wokgrönsaker
- 200 ml Hoi-Sinsås
- 4 skivor entrecote 150 g styck
- salt och peppar
- 1 dl socker
- 2 dl ättiksprit
- 2 dl vatten
- gari (inlagd ingefära)
- 1 st färsk gurka, urkärnad och strimlad
- 1 nypa salt
Tillagning
- Börja med att lägga in gurkan. Blanda inläggningslagen genom att koka ihop socker, ättika och vatten, låt sedan svalna.
- Blanda inläggningslaget med en nypa salt, gari och sist gurkan, låt stå och dra i 30 minuter.
- Hetta upp woken och börja med att woka grönsakerna, tillsätt nudlar och sits Hoi-Sinsåsen.
- Woka tills grönsaker och nudlar känns klara, späd med vatten vid behov.
- Krydda köttet med salt och peppar och stek/grilla tills köttet är färdigstekt enligt ditt önskemål.
Servera köttet med nudlarna och gurkan.
Kommentarer
Skicka en kommentar