Lövbiff i senapssås
En mycket enkel rätt att tillaga och samtidigt riktigt god och smakrik. Väldigt lite jobb då den i stort sett tillagar sig själv i ugnen. Jag använde matlagningsgrädde istället för vispgrädde med endast 4% fett för att få ner kalorierna ytterligare och det funkade bra.
4 personer
- 8 skivor lövbiff, ca 500 g
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk senap
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär lövbiffen i strimlor. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
- Blanda grädde, senap, salt och peppar.
- Häll blandningen över lövbiffen.
- Stek i ugn ca 25 minuter.
Näringsvärde per portion exklusive tillbehör
- Energi 330 Kcal
- Fett 23 g
- Protein 29 g
- Kolhydrater 2 g
Servera lövbiffen med kokt ris och en sallad eller som jag med endast haricots verts
Kommentarer
Skicka en kommentar