Pepparkaks cheesecake med ädelost
Gott tilltugg till exempel till glögg. Jag delade de i lite för små delar så de blev lite mosade. Jag tror det är enklare om man delar de i större delar. Undersidan blev bättre för mig så dela de och vänd sedan på de.
12 personer
- 75 g smör eller margarin
- 25 pepparkakor
- 280 g gräddädelost
- 2 dl crème fraiche
Tillagning
- Klä en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter med plastfolie.
- Smält matfettet.
- Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i en matberedare till ett smul.
- Blanda i matfettet.
- Tryck ut hälften av pepparkaksblandningen så att den täcker botten av formen.
- Ställ i kylskåp för att stelna.
- Mixa osten med crème fraichen i en matberedare. Mixa tills den är luftig och fast.
- Bred ut ostsmeten jämt på pepparkaksmulet i formen.
- Fördela resten av pepparkaksblandningen på osten.
- Platta till och ställ kallt.
Kommentarer
Skicka en kommentar