Klassisk Rabarberpaj
Vad kan vara ett tydligare tecken på att sommaren närmar sig med stormsteg än att stega ut till landet och bryta av ett gäng rabarber för att göra en härlig klassisk rabarberpaj till fikat eller efterrätt?
4 - 6 personer
- 500 g rabarber
- 1/2 msk potatismjöl
- 1 tsk kanel
- 4 msk strösocker
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl strösocker
- 125 g kallt smör
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär rabarbern i mindre bitar.
- Blanda rabarber, potatismjöl, kanel, och socker i en ugnssäker form.
- Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
- Fördela degen över rabarbern.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Servera med vaniljsås.
Kommentarer
Skicka en kommentar