Rostbiffsgryta
En relativt snabb gryta som ger ett mört och gott kött. Grytan i sig har fantastiska smaker där bland annat syrligheten från citronskalet och sötman från gelén framträder som sköna kontraster.
4 personer
- 400 g rostbiff
- 1 msk olivolja
- 2 dl vatten
- 1 st gul lök
- schalottenlök
- 1 st köttbuljong tärning
- 2 msk soja
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl crème fraiche
- champinjoner
- 1/2 citron, rivet skal
- 1 msk smör
- 2 msk fransk senap
- 2 msk röd vinbärsgelé
- 1 dl hackad persilja
- 0,5 krm svartpeppar
- 0,5 krm mald kryddpeppar
Tillagning
- Skala löken och schalottenlökarna och skär i klyftor.
- Tvätta citronen och riv hälften av skalet.
- Borsta eller skölj champinjonerna rena, dela de i fyra delar och fräs de i smöret några minuter i en stekpanna eller gryta. Ta ur svampen och lägg på ett fat.
- Strimla köttet och stek det mycket hastigt på hög värme i oljan.
- Koka upp vattnet, buljongtärningen och sojan i en stor kastrull.
- Lägg det stekta köttet i buljongkastrullen och koka i 5 minuter.
- Tillsätt de frästa champinjonerna, löken, schalottenlöken, grädden, citronskalet, senapen, gelén, pepparn, kryddpepparn och pressa i vitlöken.
- Låt koka i ytterligare 5 minuter.
- Rör ner crème fraichen och smaka av med salt.
- Strö över persiljan och servera med ris.
Kommentarer
Skicka en kommentar