Rabarberpaj med vit choklad
En underbar klassisk efterrätt med lite twist.
6 - 8 personer
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 1/2 tsk kardemumma, mortlad
- 1 dl strösocker eller sötningsströ
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- 500 g rabarber, skalad och skivad
- 2 msk strösocker eller sötningsströ
- 1 msk maizena eller potatismjöl
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°.
- Häll mjöl, kardemumma och 1 dl socker i en bunke.
- Tillsätt smöret kallt och skuret i mindre bitar.
- Blanda ihop snabbt med fingrarna till en smuldeg.
- Hacka chokladen grovt och blanda ner i smuldegen.
- Skär rabarberna i mindre bitar och blanda med socker och maizena.
- Lägg rabarberblandningen i botten på en ugnsfastform och fördela smuldegen över.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar