Äppel- och valnötsbröd
2 limpor
- 5 dl dinkelmjöl, fullkorn
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl valnötter, grovhackade
- 1 dl rågflingor
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl linfrön
- 1 tsk havssalt
- 4 tsk bikarbonat
- 3 msk kummin, malen
- 1 l filmjölk
- 0,5 dl honung
- 3 st syrliga äpplen, i klyftor med skalet kvar
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj två 2-liters brödformar.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Häll i fil och honung och blanda till en lös smet.
- Tvätta äpplena men skala dem inte. Skär dem i klyftor, kärna ur dem och vänd ner dem i smeten.
- Häll ner smeten i formarna och grädda nederst i ugnen 60 - 80 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar