Grekisk Kycklingpaj
4 personer
PAJDEG
- 150 g lättkvarg (kesella)
- 1 dl havregryn
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 msk rapsolja
- 2 msk vatten
- 1 tsk salt
FYLLNING
- 2 kycklingfiléer
- salt
- peppar
- 8 bitar soltorkad tomat i olja, avrunna
- 1 handfull färsk basilika
- 10 st urkärnade kalamataoliver
- 100 g fetaost, 3% fett
- 3 ägg
- 3 äggvitor
- 1 1/2 dl minimjölk
Tillagning
- Knåda samman samtliga ingredienser till pajdegen i en bunke.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200° i 10 minuter.
- Skär kycklingfiléerna i små strimlor. Hetta upp en teflonpanna och genomstek kycklingen. Salta och peppra.
- Skär de soltorkade tomaterna, basilikabladen och oliverna i mindre bitar samt smula sönder fetaosten grovt.
- Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar i en skål.
- Blanda ihop kyckling, fetaost, soltorkade tomater, basilika och oliver. Sprid ut jämnt i det förgräddade pajskalet.
- Häll över äggstanningen och grädda pajen i mitten av ugnen på 200° i cirka 35 minuter tills den fått lite färg och blivit fast rakt igenom.
Näringsvärde per portion
- Energi 447 kcal
- Fett 15 g
- Protein 42 g
- Kolhydrater 36 g
Kommentarer
Skicka en kommentar