Pulled pork
Pulled pork är ett fantastiskt långkok som ger ett enormt smakrikt och mört kött. Jag vill ha lite mer tryck i Pulled pork så jag tog 2 msk chipotelpasta istället för 1 msk som original receptet föreslog. Jag tycker inte det blev tillräckligt starkt ändå men är man lite känslig för stark mat så kan det vara bra att börja med 1 msk och addera hetta vid avsmakningen.
8 personer
- 1 kg benfri karré
- 2 gula lökar, skivade
- 3 vitlöksklyftor, hackade
BBQ-sås
- 1 dl ketchup
- 2 msk chipotelpasta (går att byta till bbq-sås eller chilisås)
- 1 msk farinsocker
- 1 msk whisky (kan uteslutas)
- 1/2 dl vatten
- 1 tsk koriander, malen
- 1 tsk spiskummin, malen
- 1 tsk salt
Tillbehör (förslagsvis)
- Vetetortillas små, grillade
- Nachos
- Majskolvar
- Gräddfil
- Bönor
- Sallad
- Tomater
- Gurka
- Rödlök
- Riven ost
Tillagning
- Sätt ugnen på 130°.
- Lägg köttet i en tjockbottnad gryta, lergryta eller ugnsform med lock.
- Blanda alla ingredienser till bbq-såsen.
- Gnid in köttet med sås och lägg skivad lök och vitlök ovanpå.
- Täck med lock och ugnsstek i ca 5 timmar.
- Låt svalna, riv med 2 gafflar och blanda med resten av såsen.
- Smaka av med lite mer chili, bbq-sås eller salt om det behövs.
- Servera pulled pork varm eller ljummen med tillbehören.
Kommentarer
Skicka en kommentar