Senapssill
Det här är en krämig senapssill med sting. Vill du har mindre sting i den så tar du mindre fransk senap och mer skånsk senap och vill du ha mer sting gör du precis tvärtom.
- 1 burk inläggningssill ca 400 g
- 1 msk skånsk senap
- 1 dl fransk senap
- 1,5 msk strösocker
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- 3 st äggulor
- 1 dl dill, finhackad
- 1,5 dl rapsolja
Tillagning
- Skär sillfiléerna i bitar och låt dem rinna av ordentligt. Torka eventuellt av dem med hushållspapper.
- Blanda senap, socker, vinäger, äggulor och dill i en skål.
- Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och efter hand i en jämn stråle.
- Blanda sillen med såsen och låt den stå kallt i ca 1 dygn före servering.
Googlade på sillrecept och hamnade här- det här ska jag testa inför Midsommar! Tack för tipset :-)
SvaraRaderaMvh
Charlotte - Mammas KÖK, en matblogg på AFF
http://blogg.alltforforaldrar.se/mammaskok
Kul! Hoppas det smakar. Trevlig midsommar!
Radera